Sari la conținut

Cargopedia

Bursa de transport marfa

Untitled-77

Descriere firma

Bursa de transport marfa.

O bursă de transport este – pe înțelesul tuturor – un site de anunțuri de marfă prin care clienții cu mărfuri își găsesc transport.

Mecanismul este simplu: Clientul publică anunț cu marfa pe care o are de transportat, iar apoi primește oferte (telefonic, chat etc.) de la transportatorii înregistrați pe site interesați de anunțul respectiv.

Dacă clientul și transportatorul cad de acord asupra sumei de plată și celorlalte detalii (data de încărcare/descărcare etc.), transportul se poate considera în principiu agreat, iar clientul poate șterge anunțul de pe site.

Pentru a parafa înțelegerea într-un contract cu valoare juridică, clientul va încheia cu transportatorul o comandă de transport.

După ce transportul se realizează, clientul va plăti transportatorul conform termenilor conveniți în comanda de transport. În acest moment, transportul se poate considera încheiat cu succes.

Vizual, întreg procesul poate fi sintetizat ca având următorii pași:

  1. Clientul publică anunț pe bursă cu marfa de transportat
  2. Transportatorul vede anunțul de marfă și contactează clientul
  3. Cei doi cad de acord asupra prețului și celorlalte detalii
  4. Clientul trimite către transportator comandă de transport
  5. Transportatorul ridică marfa la data/intervalul orar prevăzut în comandă
  6. După ce transportul are loc, transportatorul predă personal sau trimite prin curier clientului actele în original (factură, CMR, aviz de însoțire a mărfii sau eventual alte documente, dacă e cazul)
  7. După recepția documentelor, clientul va efectua plata – care poate fi la descărcare sau la termen, conform termenilor agreați în comandă.

Servicii

Informatii contact

Profile sociale